En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kapı bentlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına sebep olabilir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı tam katkısızlayacak şekilde takılması müstelzim parkeçe.

Dolgu kullanılarak kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme allıkınan bu makalemızda;

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemelerin üstı aralık, yangın bapları ekseriyetle özel istila ve kapı menteşeleri gibi başka yangın vikaye özelliklerine sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kez sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Bu nedenle daha faziletli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında vikaye katkısızlamaz ve bu nedenle henüz düşüt bir fiyata sahiptir.

Türkiye’bile lokal yönetmeliklere nazaran hangi binalarda yangın bapsı yönetmek zorunludur bakacak olursak;

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkışık benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı önemli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdivenlerinin kullanıma yarar şekilde boş bulundurulmasından, yapı veya konuyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı alelumum 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

şayet bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış bapsı namına çatı makam aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak derunmimarisı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna sargılı olarak Yangın Kapısı elan bozuk olmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında güç ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış semtüne düz Yangın Kapısı panik bar kolu bulunmasıdır.

Yangın ve müstacel kalıp anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Yangın Merdiveni Kapısı Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da tabir edilen bu kol bazı modellerde normal kapı koluna misal. 

Report this wiki page